skip to Main Content
0721 68 00 22 | 0416 181 80 info@ikomfysiocenter.se
Ikom Fysiocenter

FAT-TOOL

FAT-Tool (Fascial Abrasion Technique)

FAT-Tool betyder “Fascial Abrasion Technique” – och är ett högeffektivt redskap för att snabbt återställa fascian/bindväven och på så vis öka rörelseomfånget i muskulaturen. Med följd att muskulaturen orkar mer belastning och att återhämtningen sker snabbare.

Metoden används framgångsrikt inom elitidrotten framförallt internationellt; friidrott, ishockey, fotboll, handboll, simning, golf, tennis, amerikansk fotboll m.fl.

FAT-Tool används även framgångsrikt för att behandla ärrvävnad och flera år gamla bristningsskador i muskulaturen.

FAT-tool går att använda på all muskulatur i kroppen och fungerar utmärkt på smärtsamma överbelastningsskador t.ex. tendiniter, carpal tunnel syndrome, plantar fasciit, hälsensproblematik, nackbesvär, ländryggsbesvär, axelskador, knäbesvär, hamstringsbesvär, löparknä, vadbesvär, tendinoser, Tennis- och golfarmbåge (epicondylit) m.m. samt att blodcirkulationen ökar kraftigt i den behandlade muskulaturen.

Resultaten är häpnadsväckande och ofta bestående under väldigt lång tid. Detta, tillsammans med adekvat idrottsmassage och osteopati, är essentiellt för många människor oavsett idrottsutövande eller för människor med stillasittande arbeten samt för alla med fysiskt tunga yrken.

Våra egna kliniska erfarenheter består av att vi har behandlat några av de största världsstjärnorna inom friidrotten med denna metod bl.a. Aries Merritt (WR – 12.80), Dayron Robles som båda är världsmästare och olympiska mästare på 110 m häck samt många många fler.

Back To Top